Україна не приймає ціну на російський газ в $500 - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не приймає ціну на російський газ в $500 - Яценюк

Енергетика
2547
Україна вважає неприйнятною ціну на російський газ до 485 доларів за одну тисячу кубометрів і готова купувати його тільки за ціною 268 доларів, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи в суботу, 5 квітня, засідання Кабміну.
“Керівник Нафтогазу був на переговорах у Москві. Вчора ми чітко і офіційно заявили нашу позицію – Україна готова далі купувати природний газ за ціною, яка існувала починаючи з початку поточного року, – це 268 доларів. Це прийнятна збалансована і ринкова ціна”, – цитує його слова УНІАН.
Він також додав, що Україна готова здійснити всі розрахунки за раніше поставлений з Росії газ. “І ми чекаємо офіційної відповіді від російської компанії Газпром”, – сказав прем’єр.
Яценюк наголосив, що “жодних економічних підстав для зростання цін на природний газ не існує, основний енергетичний продукт – нафта – знизився в ціні до 99 доларів, а саме до цього показника прив’язується в цілому вартість енергетичних продуктів у світі”.
“Тому політичний тиск є неприйнятним, і ціну в 500 доларів ми не приймаємо”, – підкреслив глава уряду.
Нагадаємо, російська компанія “ Газпром “ оголосила про підвищення ціни на газ для України з 1 квітня до 385,5 долара з 268,5 долара за тисячу кубометрів. В Газпромі повідомили, що скасовують надану в грудні знижку через невиконання українською стороною зобов’язань з погашення боргу за газ, який зараз становить 1,7 млрд доларів. Після скасування і другий знижки, яка надавалася в рамках угоди по Чорноморському флоту, ціна газу зросте ще на 100 доларів – до 485,5 долара за тисячу кубометрів.
Федеральний закон, за яким припинили свою дію деякі російсько-українські угоди щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території України, президент Росії Володимир Путін підписав 2 квітня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас