Росія хоче купувати електроенергію для Криму не дорожче $90 за МВт, Яценюк збирається їхати на схід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія хоче купувати електроенергію для Криму не дорожче $90 за МВт, Яценюк збирається їхати на схід України

2433
Пропонуємо вашій увазі найцікавіші цифри і цитати п’ятниці , 4 квітня:
  • Доходи до бюджету України за 3 місяці зросли на 5,8%
  • Долар стабілізувався і закінчив тиждень на 11,5 грн – на Міжбанку
  • Скандальні поїзди Hyundai повернуть через 3-4 місяці
  • Страхування українських туристів подорожчало на 10%
  • Україна планує імпортувати в 2014 р. близько 30 млрд куб м газу
Міністр енергетики РФ Олександр Новак про купівлю електроенергії для Криму
“Переговори йдуть тільки про ринкові ціни, це приблизно 85-90 доларів за МВт. ​​Нині опрацьовуються юридичні механізми. До цього процесу відомство підключило ВАТ Інтер РАО. У неї великий досвід, який сьогодні використовується, у тому числі, при вибудовуванні юридичних механізмів роботи з українськими постачальниками електроенергії. Це будуть звичайні експортно-імпортні операції, які дозволять імпортувати електроенергію і відповідно оплачувати її за ринковими цінами”.
Національний банк України про зміну валюти виконання зобов’язань за кредитами
“Правління НБУ, виконуючи рекомендації Міжнародного валютного фонду і Світового банку, надані у контексті реформування фінансового сектора, прийняло постанову від 31 березня 2014 № 182 “Про приведення лімітів відкритої валютної позиції банківської системи України до міжнародних стандартів”. Документ набуває чинності з 1 травня 2014 року”.
Заступник голови Мінекономрозвитку Андрій Клепач про вразливість економіки Росії
“За нашою оцінкою, наша економіка не перебуває в стані кризи, але цей стан стагнації. І якщо ми раніше очікували, що ця стагнація припиниться в першому кварталі або до середини року, зараз є ризики, що, не вживаючи ніяких заходів, вона може затягнутися”.
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв про відмову Туреччини допомогти Україні флотом
“Активним діям Туреччини завадила енергетична залежність, тому що 50% газу вони отримують з Росії, товарообіг між цими країнами становить 38 мільярдів доларів. Припинення співпраці з Росією загрожує для Туреччини економічною катастрофою”.
Прем’єр Арсеній Яценюк про поїздку на схід України
“Я готую поїздку на схід України. Нам є з чим їхати. На зустрічах у східних регіонах я маю намір обговорити з місцевим населенням питання щодо мови, історії, культури та розширення повноважень місцевої влади… жодним чином не маю наміру заохочувати обговорення теми про федералізацію України”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас