Заспокоюватися сьогодні немає жодних підстав, проросійські сили готують провокації на 1 і 9 травня - перший віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заспокоюватися сьогодні немає жодних підстав, проросійські сили готують провокації на 1 і 9 травня - перший віце-прем'єр

Кримінал
2512
Перший віце-прем’єр Віталій Ярема не виключає, що на початку травня плануються акції з дестабілізації ситуації в країні. Про це він заявив під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в п’ятницю в Києві.
«Заспокоюватися нашому суспільству сьогодні немає ніяких підстав. За нашою інформацією, на початку травня, а це 9 і 1 травня, планується також низка масових акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні для того, щоб продовжувати ті акції Російської Федерації щодо України не дати нам можливість стабілізувати ситуацію країні», – сказав Ярема. За словами Яреми, сепаратистські акції фінансуються за рахунок коштів, вивезених з країни Віктором Януковичем і його оточенням.
«Кримінальні справи, які сьогодні порушені Службою безпеки і МВС, знаходяться в активній стадії розслідування, 15 осіб Службою безпеки арештовані. Це так звані самопроголошені губернатори обласних центрів Донецької, Харківської, Луганської областей, це ті особи, які здійснювали силові дії із захоплення приміщень держадміністрацій в Харкові, Луганську, Донецьку, Одесі, це ті особи, які здійснювали в Харкові вбивства» – підкреслив Ярема.
Таким чином, підсумував він, СБУ розслідується 40 кримінальних справ, МВС – 35, в основному, за хуліганство, вчинення тілесних ушкоджень.
Ярема назвав ситуацію із зосередженням російських військ поблизу українського кордону «неоднозначною», зазначивши, що уряд тримає ситуацію під контролем. «Наскільки далеко сьогодні розраховує керівництво Російської Федерації зайти з цими сепаратистськими акціями, ми цю ситуацію відстежуємо, відстежуємо ситуацію з переміщення військових поруч з прикордонними районами України», – підкреслив В.Ярема. За словами віце-прем’єра, концентрація великої кількості російських військ, особливо бронетанкових, військ особливого призначення «тримає нас у напрузі».
Ярема запевнив, що українське військо знаходиться в повній бойовій готовності і готово відбити напад «будь-якого агресора», який зробить замах на територіальну цілісність країни.
Прокуратура Донецької області звернулася до окружного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення Донецької обласної ради «Про суспільно-політичну ситуацію в Донецькій області» від 3 березня 2014 року. Раніше депутати Донецької облради без обговорення прийняли проект рішення «підтримати народні ініціативи жителів Донецької області» та «про проведення референдуму на території Донецької області». За нього проголосували 98 депутатів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас