В Європі все більше побоюються дефляції - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі все більше побоюються дефляції - експерт

Валюта
1765
Вчора ЄЦБ залишив відсоткову ставку на мінімумі 0,25%, але під час подальшої прес-конференції Маріо Драгі, голова регулятора, зазначив, що банк готовий до використання «кількісного стимулювання, щоб впоратися з дефляційними ознаками». Визнання проблеми – вже частина її вирішення, і це прекрасно. Питання тепер лише в тому, що саме і коли саме буде робити ЄЦБ. Бажано, щоб європейський регулятор цього разу не дуже затягував з термінами.
Власне, поки що все йде за планом: в єврозоні бачать проблему і навіть хочуть її вирішувати, що для альянсу не характерно, євро/долар знижується під тиском цих визнань. Фокус уваги ринку тепер переміщається на США, де сьогодні буде представлений блок статистики з ринку праці в березні. Судячи з опублікованих трохи раніше даних щодо зайнятості в приватному секторі від ADP і щотижневих звітів з кількості вимог на отримання допомоги з безробіття, що виходили у березні, від рівня безробіття і NFP можна очікувати непоганих значень.
До публікації релізів щодо зайнятості в США основна валютна пара залишиться в короткостроковому низхідному каналі, і якщо американська статистика виявиться позитивною, долар отримає нову підтримку.
Анна Бодрова, старший аналітик Альпарі
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас