Показник забезпеченості житлом в Києві становить 22 кв. м на одну людину, в Україні - 26,5 кв. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Показник забезпеченості житлом в Києві становить 22 кв. м на одну людину, в Україні - 26,5 кв. м

Нерухомість
539
Загальний обсяг житлового фонду Києва на початок 2014 становить 63,1 млн кв. м, що відповідає показнику забезпеченості житлом 22,0 кв. м на одну людину, йдеться в повідомленні консалтингової компанії Colliers International (Київ) з ​​посиланням на проведене фахівцями компанії дослідження.
“При цьому в цілому по Україні забезпеченість житлом становить 26,5 кв. м/людина, що значно поступається показнику в більшості країн Європейського Союзу (наприклад, у Швеції – 59 кв. м/людина)”, – Наголошується в повідомленні.
За даними компанії, за щільністю населення (співвідношення населення міста до його площі), як один з показників комфортності міста, Київ стоїть в одному ряду з такими містами, як Амстердам, Будапешт і Варшава. Щільність населення в Києві на початок 2014 року становила 3,415 тис. люд./кв.км, що значно нижче, ніж у Москві – 4,822 люд./кв.км або Парижі – 22,201 люд./кв.км.
Дослідження виявило, що двокімнатні квартири в Києві, як і раніше, користуються найбільшим попитом – близько 40-50% від загальної кількості продаваних квартир. За даними Головного управління статистики Києва, двокімнатні квартири займають і найбільшу частину житлового фонду столиці – 40%.
На сьогодні середні ціни за один кв. м первинного житла (на стадії будівництва) економ класу становлять $1,1-1,6 тис., бізнес класу – $1,7-2,5 тис., преміум класу – $2,5-4 тис. При цьому, ціни на квартири значно диференційовані під впливом різних факторів, таких як місце розташування житлового комплексу, оточення/інфраструктура, планування квартир, якість обробки та ін.
Найбільшим попитом користуються квартири “економ” класу. Темпи продажів квартир в цьому сегменті в 2,5-3 рази перевищують темпи продажів в “бізнес” класі. У деяких житлових комплексах з якісною концепцією до моменту введення в експлуатацію будинку продається до 90% квартир.
Collіers Іnternatіonal – міжнародна консалтингова компанія, що надає послуги в сфері комерційної нерухомості. Компанія, зокрема, надає консультаційні послуги при оренді і продажу офісних, торгових і складських приміщень, у сфері готельної нерухомості, послуги з оцінки об’єктів нерухомості, аналіз інвестиційних проектів та ін.
Представництво Collіers Іnternatіonal в Україні відкрито у Києві в 1997 році.
Colliers International на березень 2014 року об’єднувала понад 13,5 тис. співробітників, що працювали в 482 офісах компанії в 62 країнах світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас