HSBC передбачив юаню статус світової резервної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HSBC передбачив юаню статус світової резервної валюти

Світ
543
Банк HSBC прогнозує, що китайський юань скоро отримає статус світової резервної валюти. До резервних відносяться ті валюти, які використовуються для розрахунків за зовнішньоторговельними операціями і в якості золотовалютних резервів. До них входять долар США, євро, фунт стерлінгів, швейцарський франк, ієна.
В огляді банку говориться, що вже наступного року юань увійде до трійки найбільш активних торговельних валют світу, пише Slon. Протягом двох-трьох років він стане повністю конвертованою валютою.
Вже зараз юань практично є світовою торговою валютою. За даними фінансової групи SWIFT, він увійшов до десятки найбільш торгованих валют, причому в цьому рейтингу юань обігнав євро і став другою після долара найбільш використовуваною валютою. Також юань посідає 7-е місце в рейтингу валют, найбільш часто використовуваних для розрахунків, за підсумками лютого 2014 року. Причому за цим параметром йому вдалося обігнати швейцарський франк.
Ще чотири роки тому тільки 3% зовнішньої торгівлі Китаю здійснювалося в юанях, а до сьогоднішнього дня цей показник виріс в шість разів – до 18%.
“Китайський юань скоро буде готовий зайняти своє місце серед головних світових валют, відмінною рисою яких є повна конвертованість. Однак це не означає, що юань замінить долар у якості домінуючої резервної валюти. Замість цього він допоможе створити комплексну систему резервних валют, в якій і долар США, і євро, і китайський юань – кожен буде грати відведену йому роль”, – вважають в банку.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас