Квитки на потяги в Україні подорожчають іще - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квитки на потяги в Україні подорожчають іще - міністр

Казна та Політика
2441
Міністр інфраструктури України Максим Бурбак прогнозує подорожчання вартості квитків на потяги “Укрзалізниці”. Таку оцінку він зробив вчора під час робочої поїздки до Донецьку.
“Сьогодні ми зіткнулися з проблемою закупівлі палива для “Укрзалізниці”. Пройшли тендери за ціною 13,2 тис. гривень за тонну палива, а зараз ціна – 15 тис. гривень. До того ж виріс долар, уряд підвищив акциз на паливо – а це теж складові ціни квитка”, – зазначив Бурбак.
За його словами, одразу підняти ціни на квитки не можна, але все одно подорожчання не уникнути. “Продовжуючи старі ціни, галузь ставатиме збитковою, а нам потрібно виділити гроші для будівництва вагонів, електровозів і тепловозів, а також ремонту шляхів”, – зазначив Бурбак.
Раніше Міністерство інфраструктури України наказом № 413 від 19 червня 2013 року підвищило вартість проїзду пасажирів у поїздах у внутрішньому сполученні: у загальних і плацкартних вагонах – на 10% з 1 жовтня 2013 року, в купейних вагонах – у два етапи – по 10% у липні і з 1 жовтня 2013 р..
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас