Україна припиняє військову співпрацю з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна припиняє військову співпрацю з Росією

Казна та Політика
1765
Перший віце-прем’єр Віталій Ярема заявляє, що Україна планує припинити військову співпрацю з Росією. Про це він сказав на зустрічі з регіональними ЗМІ у п’ятницю в Києві.
“Випускати продукцію для РФ, яку буде потім спрямовано проти нас, – це повне безумство, і таке рішення вже ухвалив прем’єр-міністр – про те, що ми припиняємо військову співпрацю з РФ”, – сказав Ярема.
Він нагадав, що Україна традиційно дуже активно співпрацює з РФ у сфері військово-промислового комплексу, й на території України працюють багато підприємств, які виготовляють військову продукцію, що експортується до Росії. І різке припинення такої співпраці з РФ завдасть серйозних втрат українській економіці.
У зв’язку з цим, за словами Яреми, сьогодні триває серйозна робота для пошуку інших ринків збуту продукції українського ВПК. Зокрема, уряд має намір пере направити експорт продукції на східні ринки.
Нагадаємо, після вторгнення російських військ у Крим низка держав заморозили військову співпрацю з РФ. Зокрема, про це нещодавно оголосила Швейцарія. А міністерство торгівлі США повідомляло, що його Бюро промисловості і безпеки, яке контролює питання експорту, зі свого боку, теж зупинило видачу ліцензій на право експорту чи реекспорту до Росії матеріалів і технологій подвійного призначення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас