ЄС найближчим часом подасть на Росію скаргу до СОТ - у зв'язку із забороною на імпорт свинини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС найближчим часом подасть на Росію скаргу до СОТ - у зв'язку із забороною на імпорт свинини

Світ
617
Євросоюз найближчим часом подасть на Росію скаргу до СОТ у зв’язку із забороною на імпорт свинини з країн ЄС. Про це повідомив представник Єврокомісії Джон Кленсі. “У ЄС на даному етапі немає іншого вибору, окрім як почати готуватися до подання до СОТ найближчим часом позову проти Росії з цього питання”, – сказав він.
Раніше 3 квітня офіційний представник Россільгоспнагляду повідомив, що Росія забороняє з 7 квітня 2014 року ввезення всіх видів готової м’ясної продукції з Польщі та Литви. “Ми готуємо лист про приєднання до тих заходів, які ввів наш партнер по Митному союзу – Білорусія – щодо обмеження поставок на територію країни всіх видів готової м’ясопродукції з Польщі та Литви”, – уточнив він. Заборона почне діяти з 7 квітня 2014 року до проведення інспектування польських і литовських підприємств, додав співрозмовник агентства.
Приймаючи таке рішення, Россільгоспнагляд враховував і неконструктивну позицію країн на переговорах з питання безпеки м’ясної продукції, які відбулися наприкінці березня 2014 року, зазначив представник відомства.
Заборона на прийом продукції свинарства з усіх країн Євросоюзу введена 30 січня 2014 року у зв’язку зі спалахом африканської чуми свиней (АЧС) на території ЄС. Россільгоспнагляд раніше заявляв, що на території Польщі та Литви використовуються технології виробництва, що припускають заміну одного джерела сировини на інший. Наприклад, у продукції, представленої як перероблене м’ясо птиці, може використовуватися свинина. Відомство висловлювало побоювання, що теплова обробка не завжди знищує вірус АЧС, а це може призвести до занесення інфекції на територію Росії в готовій продукції.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас