У Донецькій області відкрили 46 кримінальних справ про порушення на "сепаратистських" мітингах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецькій області відкрили 46 кримінальних справ про порушення на "сепаратистських" мітингах

Кримінал
407
У Донецькій області порушено 46 кримінальних справ стосовно порушень, скоєних під час мітингів, повідомив на прес-конференції начальник МВС України в Донецькій області Костянтин Пожидаєв.
“Складено більш ніж 60 адміністративних протоколів стосовно порушень громадського порядку. Відкрито 46 кримінальних справ стосовно порушень, вчинених під час проведення мітингів”, – цитує його слова УНІАН.
При цьому він перерахував статті Кримінального кодексу України, за якими відкриті кримінальні провадження: 294 (масові заворушення), 296 (хуліганство), 293 (групове порушення громадського порядку), 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів), 345 (насильство щодо співробітників правоохоронних органів) і т.д.
Пожидаєв також зазначив, що “в період з 13 по 17 березня зареєстровано 11 кримінальних правопорушень, з яких 8 розслідує СБУ”. Він повідомив, що на кожному мітингу “працюють до 10 груп документування”, які фіксують всі порушення громадського порядку.
Раніше начальник МВС у Донецькій області Костянтин Пожидаєв заявляв, що міліція затримала одного чоловіка і ще вісім людей взяла під домашній арешт за підозрою в участі в масових заворушеннях у Донецьку.
За словами начальника управління, міліція обгрунтовано підозрює у вбивстві активіста Чернявського одну людину, але її поки що не затримали. Пожидаєв показав журналістам фотографію цього громадянина і попросив громадськість сприяти розкриттю цього злочину.
Як повідомлялося раніше, 22-річний Дмитро Чернявський, який довгий час працював прес-секретарем Свободи, помер від ножового поранення, отриманого ним під час зіткнень проросійських активістів з прихильниками української соборності 13 березня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас