Втікач Курченко заборгував за стадіон "Металіст" 570 млн. грн - влада Харкова звернулася в прокуратуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втікач Курченко заборгував за стадіон "Металіст" 570 млн. грн - влада Харкова звернулася в прокуратуру

Казна та Політика
647
Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов звернувся до прокуратури у зв’язку з несплатою компанією-покупцем ТОВ “СК “Стадіон Металіст” грошей за стадіон “Металіст” (Харків).
“Я підписав звернення до прокуратури Харківської області, щоб вона в інтересах спільної власності територіальних громад ініціювала розгляд цього питання в суді. За умови, якщо компанія, яка перемогла в конкурсі, не виконає своїх зобов’язань, визнати договір купівлі-продажу як невдалий, розірвати його і привести все у вихідну позицію. Тобто, залишити “Металіст” у спільній власності територіальних громад”, – цитує С.Чернова прес-служба облради.
За його словами, ситуація з надходженням грошей за стадіон від компанії-покупця ТОВ “СК “Стадіон Металіст” за останній час не змінилася: з 680 млн грн до обласного бюджету надійшло тільки 110 млн грн.
Як повідомлялося, 27 серпня 2013 року конкурсна комісія Харківської облради визначила переможцем конкурсу з продажу стадіону “Металіст” єдину фірму-учасника ТОВ “СК “Стадіон Металіст”, що запропонувала ціну 674 млн 522 тис. грн, з урахуванням ПДВ, що на 83,84 грн перевищує початкову ціну.
ТОВ “СК “Стадіон Металіст” входить в структуру футбольного клубу “Металіст”, що належить голові спостережної ради ГК “СЄПЕК” Сергію Курченку.
30 серпня 2013 року відбулося підписання договору купівлі-продажу, відповідно до якого гроші за стадіон мають надійти протягом місяця з дня підписання договору. Вся сума за винятком ПДВ (122 млн грн) залишається в обласному бюджеті.
19 вересня 2013 року Харківська облрада на позачерговій сесії розподілила ці кошти, направивши їх на будівництво дільниці третьої лінії Харківського метрополітену (для введення в експлуатацію станції “Проспект Перемоги”) у вигляді субвенції міському бюджету Харкова (400 млн грн), а також проведення робіт з реабілітації, пов’язаних з реконструкцією будівлі обласного комунального закладу Харківського історичного музею (22 млн грн) та реконструкцією будівлі Харківської обласної філармонії (140 млн 101,6 тис. грн).
Облкомітет допомоги та сприяння інвалідам ВВВ та іншим категоріям і групам Харківської області та м.Харкова звернувся до Госпсуду Києва з позовом про визнання недійсними протоколу конкурсної комісії, рішення про затвердження результатів конкурсу з продажу об’єкта спільної власності та договору купівлі-продажу стадіону “Металіст”.
Відповідачами виступають ТОВ “Спортивний комплекс” Стадіон Металіст” і Харківська облрада.
У постанові судді Т.Васильченко від 24 вересня 2013 року, опублікованому в Єдиному держреєстрі судових рішень, визначені заходи до забезпечення позову шляхом заборони ТОВ “СК “Стадіон Металіст” і Харківській облраді вчиняти дії, пов’язані з виконанням умов договору купівлі-продажу за конкурсом єдиного майнового комплексу КП “ОСК “Металіст”.
Цією ж постановою Реєстраційній службі Харківського міського управління юстиції забороняється вчиняти дії, пов’язані з державною реєстрацією прав на єдиний майновий комплекс КП “ОСК “Металіст” за ТОВ “СК “Стадіон Металіст” на підставі договору купівлі-продажу єдиного майнового комплексу КП “ОСК “Металіст”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас