Житло недоступне: Держава повністю припинила фінансування програми "доступного житла 30/70" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло недоступне: Держава повністю припинила фінансування програми "доступного житла 30/70"

Казна та Політика
1559
Верховна Рада України скоротила фінансування державних житлових програм, які реалізує державна спеціалізована фінансова установа (ДСФУ) “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”.
За повідомленням прес-служби ДСФУ, Верховна Рада 27 березня внесла зміни до закону про державний бюджет на 2014 рік, згідно з якими, з урахуванням попередніх змін від 17 березня, повністю припинено фінансування держпрограми доступного житла, за якою громадянам надається держпідтримка у розмірі 30% від нормативної вартості житла.
Крім того, фінансування програми пільгового кредитування молоді скорочено на 54,1 млн грн – до 25,9 млн грн. Фінансування програми здешевлення вартості іпотечних кредитів скорочено на 230 млн грн – до 110,2 млн грн.
Голова правління ДСФУ Леонід Рисухін, слова якого наведені в повідомленні зазначив, що 25,9 млн грн, передбачених у новому держбюджеті на 2014 рік на пільгове кредитування молоді, достатньо для надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям за договорами, укладеними з позичальниками в 2013 році, а коштів на реалізацію програми здешевлення іпотечних кредитів – для виконання зобов’язань за раніше укладеними договорами. Водночас нові договори за цією програмою поки що укладатися не будуть.
“Після внесення змін до держбюджету на програму 13/3 передбачено стільки коштів, скільки необхідно для виплати компенсації за раніше укладеними договорами. Нових договорів не буде. Паспорт бюджетної програми підписаний і відправлений у регіональні підрозділи казначейства. Це означає, що тепер компенсація буде виплачуватися у всіх регіонах без затримок”, – підкреслив голова правління ДСФУ.
За словами Л.Рисухіна, також не укладатимуть нові угоди за програмою доступного житла, в рамках якої громадянам надається підтримка у розмірі 30% від вартості житла. “Втім, залишається питання громадян, які уклали в рамках цієї програми угоди наприкінці минулого року, але не встигли отримати держпідтримку. Сподіваємося, що це питання буде вирішено позитивно”, – зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас