Європейський центральний банк готовий до використання нетрадиційних інструментів кредитно-грошової політики - для стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський центральний банк готовий до використання нетрадиційних інструментів кредитно-грошової політики - для стимулювання економіки

Світ
238
Керівництво Європейського центрального банку (ЄЦБ) готове до використання нетрадиційних інструментів кредитно-грошової політики в рамках свого мандата в разі потреби, заявив голова ЄЦБ Маріо Драгі в ході прес-конференції за підсумками засідання Центробанку.
При цьому він зазначив, що європейський ЦБ ще не вичерпав всі традиційні можливості стимулювання економіки.
За словами М. Драгі, рада керівників ЄЦБ на засіданні обговорювала можливість кількісного пом’якшення (QE) в якості одного з можливих інструментів політики. “Ми не виключаємо можливість кількісного стимулювання” для запобігання “занадто довгого періоду низької інфляції”, цитує М.Драгі агентство Bloomberg.
За словами голови ЄЦБ, інфляція в єврозоні залишиться низькою протягом тривалого періоду часу, поступово прискориться в 2015 році і наблизиться до цільового рівня в 2% до кінця 2016 року.
М.Драгі також зазначив, що ЄЦБ в четвер обговорював можливість зниження базової ставки і ставки за депозитами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас