Росія завдає газовий удар: вона повертає мито при поставках газу в Україну, і ціна з квітня зросте до $485,5 за тис. куб.м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія завдає газовий удар: вона повертає мито при поставках газу в Україну, і ціна з квітня зросте до $485,5 за тис. куб.м

Енергетика
3289
Прем’єр РФ Дмитро Медведєв оголосив про скасування нульового вивізного мита на газ для України. На зустрічі з главою “Газпрому” Олексієм Міллером у четвер Д.Медведєв нагадав, що в рамках харківських угод з Україною 30 квітня 2010 року урядом РФ було прийнято документ, що встановлює нульове вивізне мито на газ.
“З урахуванням відпадання міжнародно-правових підстав для існування (харківської – ІФ) угоди та денонсації самої угоди я також приймаю рішення про скасування постанови уряду від 30 квітня 2010 року № 291”, – заявив Д.Медведєв. “Це рішення має для “Газпрому” прямі безпосередні наслідки в подальших відносинах з українськими партнерами”, – сказав прем’єр.
Глава уряду нагадав, що на останньому засіданні Ради безпеки РФ розглядалося питання про долю так званих “харківських угод”, і за підсумками президент РФ дав доручення розглянути питання про денонсацію відповідних міжнародних договорів, підписаних в 2010 році.
“Державна Дума розглянула це питання. І з урахуванням того, що змінилися обставини, які були безпосередньою причиною укладання цих договорів, Держдума денонсувала відповідні міжнародні документи. Підписано відповідний закон”, – нагадав Д.Медведєв.
Він додав, що на виконання цієї міжнародної угоди урядом і був прийнятий документ, що стосується ставок вивізних митних зборів при поставках газу з території РФ. “В рамках цього документа було встановлене ​​мито 0%”, – уточнив Д.Медведєв.
О.Міллер повідомив під час зустрічі з прем’єр-міністром Дмитром Медведєвим, що ціна на газ для України після скасування пільг становитиме $485 за 1 тис. куб. м газу.
“Підписання постанови про скасування застосування пільг з мита при поставках газу в Україну для нас означає, що автоматично, строго відповідно до чинного контракту на поставку газу на Україну від 2009 року, ціна на газ підвищується, і з квітня місяця вона становитиме $485 за 1 тис. куб. м”, – повідомив О.Міллер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас