Податкове навантаження на дрібного фермера сьогодні більше, ніж на великі сільгосппідприємства чи аграрний холдинг - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкове навантаження на дрібного фермера сьогодні більше, ніж на великі сільгосппідприємства чи аграрний холдинг - експерт

Аграрний ринок
1097
Податкові умови в Україні абсолютно не прийнятні для кооперації чи для роботи дрібних фермерських господарств. Про це під час прес-конференції в Києві розповів Володимир Лапа, генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу.
“Якщо немає виручки 300 тис. гривень – не можеш стати платником ПДВ. Якщо не можеш стати платником ПДВ – не можеш використовувати режим акумуляції. Не можеш використовувати режим акумуляції – тоді 20% доходів втрачаєш. Зрештою статус сільгоспвиробника невигідний, і доводиться працювати як суб’єкту підприємницької діяльності. І в результаті втрачається 5% своїх доходів. Податкове навантаження на дрібного фермера більше, ніж на сільгосппідприємства і на аграрний холдинг”, – підсумував Лапа.
“Коли ми ставимо питання перед законодавцями про зняття цих перепон, про податкові умови для розвитку цих фермерів, для розвитку кооперативів, у відповідь чуємо: “Ми не готові”. У нас всі люблять село, але тільки люблять на словах”, – дода він.
За статистикою фермери та дрібні виробники виробляють 80% молока, 90% овочів, тощо. Загалом на них припадає вироблення 60% валової сільськогосподарської продукції.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас