Експорт сільгосппродукціїї України сьогодні виглядає так: СНД - 21%, ЄС - 27%, Азія - 34%, Африка - 34 % — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт сільгосппродукціїї України сьогодні виглядає так: СНД - 21%, ЄС - 27%, Азія - 34%, Африка - 34 %

Аграрний ринок
1090
Експорт сільгосппродукціїї на ринки ЄС почав збільшуватись, в той час як на ринках СНГ присутність української продукції навпаки зменшилась.
“На сьогодні загалом експорт країни виглядає так: СНД – 21%, ЄС – 27%, Азія – 34%, Африка – 34 . Загалом більше 50 ні один континент у розподілі не має, і це є безумовно позитивним явищем, одним із диверсифікованих факторів напрямків реалізації продукції”, – розповів президент Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України Іван Томич під час прес-конференції в Києві.
“Хотілось би, щоб наш виробник був універсальним, і говорячи про європейський ринок, якщо ми подолаємо бар’єр за рахунок вдосконалення роботи по стандартам, по законодавству, по контролю, по відповідальності консолідованого чи кожного окремого виробника, якщо ми вийдемо на європейський ринок – це апріорі означає, що ми зможемо вийти на будь-який ринок у світі”, – додав Саблук.
Як відомо, Росія заборонила ввезення на свою територію практично всіх продуктів з України. Під заборону потрапили українські сири, молоко, солодощі, продукція важкої промисловості. Водночас, Європа відкриє свій ринок для українських товарів з 15 травня. Європейська комісія прийняла рішення тимчасово, до 1 листопада 2014 року, знизити митні тарифи на українські товари, що поставляються до країн ЄС.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас