Windows стане безкоштовною для всіх смартфонів і планшетів з діагоналлю менше 9 дюймів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Windows стане безкоштовною для всіх смартфонів і планшетів з діагоналлю менше 9 дюймів

Технології&Авто
635
Останнім часом ходили наполегливі чутки про те, що Microsoft збирається зробити Windows 8 і Windows Phone 8 безкоштовними або серйозно знизити вартість ліцензійних відрахувань. Схоже, корпорація дійсно вирішила зробити свої платформи більш конкурентоспроможними відносно Google Android і Chrome OS і простимулювати поширення мобільних Windows-пристроїв за допомогою зниження цін.
На конференції Build 2014 разом з анонсом Windows Phone 8.1 і Windows 8.1 Update компанія повідомила, що відтепер Windows стане безкоштовною для всіх смартфонів і планшетів з діагоналлю менше 9 дюймів і пристроїв класу інтернет речей. Це величезний і складний крок для Microsoft, яка отримує основні доходи за рахунок системи ліцензування операційних систем.
Подивимося, наскільки дієвим виявиться цей дружній по відношенню до користувачів крок. Напевно можна очікувати появи помітно дешевших 8-дюймових Windows-планшетів як на базі Windows RT і чіпів ARM, так і на основі повноцінної Windows 8.1 і процесорів x86 від Intel і AMD. Цілком можливо, слідом за згаданим кроком Microsoft помітно знизить вартість Windows для кінцевих користувачів і виробників більших пристроїв.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас