Міндоходів до 6 квітня відшкодує українським експортерам 3,7 млрд грн ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів до 6 квітня відшкодує українським експортерам 3,7 млрд грн ПДВ

Казна та Політика
301
Міністерство доходів і зборів України відновило процедуру відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), до 6 квітня українським експортерам буде відшкодовано 3,7 млрд грн, повідомив перший заступник міністра доходів і зборів України, куратор податкової політики Ігор Білоус.
“Фактично ми змогли скоротити касовий розрив на 5 млрд грн менше ніж за три тижні. Це серйозна робота. Завдяки нашій налагодженій роботі, ми змогли вперше з січня запустити відшкодування ПДВ експортерам. І я вже можу вам сказати, що… до кінця тижня ми повинні повернути близько 3,7 млрд грн нашим експортерам”, – сказав він.
І.Білоус також повідомив, що в березні 2014 року бюджетне відшкодування ПДВ становило близько 3 млрд грн.
За оцінками І.Білоуса “торік тіньовий обіг” податкових ям “становив близько 200 млрд грн”.
Як повідомлялося, в січні-березні поточного року платники податків України отримали відшкодування ПДВ з державного бюджету на загальну суму 6,7 млрд грн, при цьому 63,6% вказаної суми було відшкодовано в автоматичному режимі.
Враховуючи існуючий борг з відшкодування ПДВ, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк ініціював третій в історії країни випуск ПДВ-ОВДП, якими буде оформлений борг держави.
Передбачуваний обсяг випуску ПДВ-ОВДП, якими буде оформлений борг держави з відшкодування ПДВ, може становити 15-16 млрд грн на умовах, аналогічних випуску ПДВ-облігацій в 2004 і 2008 рр.
Раніше міністр фінансів Олександр Шлапак уточнив, що активна заборгованість держави з ПДВ становить 16,7 млрд грн, а іще 14 млрд грн оскаржується в судах.
Раніше держава через неможливість погасити борг з відшкодування ПДВ двічі випускала ПДВ-облігації. Попередній уряд мав намір вирішити цю проблему емісією казначейських векселів, визначивши граничний обсяг їх випуску до кінця 2013 року в 12 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас