Мінфін: цей рік буде дуже важкий, але він закладе здоровий фундамент на майбутнє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: цей рік буде дуже важкий, але він закладе здоровий фундамент на майбутнє

Казна та Політика
831
Міністр фінансів України Олександр Шлапак під час брифінгу заявив, що поточний рік для країни буде надзвичайно важкий, але він закладе здоровий фундамент на майбутнє.
“Швидше за все, цього року ми отримаємо негативне зростання ВВП близько 3%, але це закладе здорову базу на 2015 рік. Це ті ліки, які нам доведеться випити за 10 років абсолютно безглуздого споживання”, – заявив Олександр Шлапак.
За його словами, в бюджеті 2014 р. урядом В.Януковича був закладений дефіцит в сумі 71,6 млрд грн, але результати аналізу свідчать про реальний фіскальний розрив в майже 290 млрд грн.
“Наші попередники “надули” макроекономічну базу: були завищені показники номінального ВВП і завищені показники доходів”, – зазначив він.
Шлапак пояснив, що, за розрахунками міністерства, в 2014 році необхідно погасити 130,6 млрд грн фіскального розриву, з якого допустимий дефіцит залишено на рівні 68 600 млн грн. Іншу ж суму, яка становить 62 млрд грн, уряд планує перекрити збільшенням дохідної частини бюджету на 30 млрд грн і скороченням витрат на 32 млрд грн.
Додаткові 6,7 млрд грн Міністерство планує отримати за рахунок ліквідації схем ухилення від оподаткування, зокрема, так званих “податкових майданчиків” або “податкових ям”, ввезення товарів без акцизів і т.п.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас