Джихад кримських татар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джихад кримських татар

Світ
6189
Після російської анексії Криму ісламісти українського півострова готуються до війни, стверджує Фаусто Білославо в газеті Panorama.
“Татарин Решат Аметов хотів вступити в українську армію, щоб захищати Крим. Але люди в камуфляжі його викрали, катували і вбили. На його похороні група молодих людей в ісламському одязі і з бородами інтегралістів домовилася мстити в ім’я Аллаха”, – пише кореспондент.
“Крим може стати новим Афганістаном або Сирією. Якщо виникне конфлікт, мусульмани з різних країн приїдуть, щоб битися”, – говорить Фазіль Амза, представник партії “Хізб ут-Тахрір”, яка має представництва в Україні і осередки в Криму, але яка заборонена в Росії.
“Росіяни окупували нас. Тому ми готові взяти в руки зброю”, – оголосив Алім, 23 роки, зовні схожий на салафітів. Однак помірний лідер кримських татар Рефат Чубаров в інтерв’ю Panorama сказав: “Ми півстоліття жили у вигнанні. Молоді люди відчувають, що знову отримана ​​батьківщина в небезпеці, але салафітів не багато, і я виключаю, що вони можуть чинити військові дії”.
За даними деяких джерел, близько сотні татар поїхали воювати до Сирії, продовжує автор статті. Татари вступають в “Джейш аль-Мухаджірін валь-Ансар”, прокаїдістське угруповання, “номером два” в якій є моджахед з Криму Абдель Карім Кримський. Як не дивно, християни ультранаціоналістичного угруповання “Правий сектор” стверджують, що татари – їхні “найближчі союзники” і вони озброєні. Щоб уникнути небезпечного розвитку подій, помірний Чубаров просить “направити до Криму 250-300 європейських спостерігачів”, передає кореспондент.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас