ЦБ Бразилії підвищив відсоткову ставку до максимуму за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Бразилії підвищив відсоткову ставку до максимуму за 2 роки

Світ
116
Центральний банк Бразилії підвищив відсоткову ставку до максимального рівня більш ніж за два роки. Аналітики сприйняли цей крок як можливе завершення найбільш тривалого циклу жорсткості грошово-кредитної політики в світі, пише Financial Times.
Базова відсоткова ставка Selic підвищена Центробанком вже на дев’ятому засіданні поспіль для подолання інфляції. У квітні ставка була збільшена на 25 базисних пунктів – до 11%, максимуму з січня 2012 року.
В цілому з квітня 2013 ЦБ Бразилії підвищив відсоткову ставку на 375 базисних пунктів, відмовившись від прийнятого раніше курсу на рекордно низьку для країни вартість кредитування. За даними агентства Bloomberg, це найбільша зміна ставок за такий період в світі, причому з великим відривом від інших центробанків.
Однак у заяві ЦБ на цьому тижні з’явилися суттєві зміни, що змусили аналітиків повірити, що на найближчий час процес підвищення ставок завершений.
За словами економіста Goldman Sachs Альберто Рамоса, бразильський Центробанк залишить ставку на рівні 11% на наступному засіданні, якщо інфляція не піднесе неприємних сюрпризів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас