Кабмін придумав, як зупинити відтік IT-фахівців за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін придумав, як зупинити відтік IT-фахівців за кордон

Казна та Політика
9737
Український уряд оголосив про запуск спільного з низкою IT-компаній проекту.
Ініціатори програми сподіваються зупинити відтік українських розробників за кордон. Програма передбачає поліпшення умов для роботи і життя IT-фахівців в Україні, тим самим мотивуючи їх залишатися на батьківщині.
Крім того, до 2020 року планується створити 100 тисяч нових робочих місць в IT-сфері, а в розширення і модернізацію освітньої системи України планується інвестувати $1 млрд.
Автори ініціативи збираються переглянути податкове законодавство України в області IT-аутсорсингу. Автори плану підрахували, що за умови успішної реалізації цих кроків дохід від експорту IT-послуг до США і ЄС становитиме більш ніж $10 млрд.
“Наша мета – перейти від ресурсної економіки до економіки знань”, – заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.
Програму обговорили і підписали міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета, а також керівники компаній Ciklum, SoftServe, Miratech, EPAM Ukraine, GlobalLogic, Luxoft Ukraine і IT Ukraine.
Експертна група, яка включає в себе представників уряду та IT-галузі, зараз працює над детальним планом дій. Його презентація відбудеться на початку квітня.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас