Суд Таджикистану конфіскував підприємство Фірташа, а його "партнера" ​​посадив на 26 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Таджикистану конфіскував підприємство Фірташа, а його "партнера" ​​посадив на 26 років

Фондовий ринок
3349
Економічний суд міста Душанбе в середу ухвалив рішення про конфіскацію ЗАТ “Гулистон”, головним акціонером якого є український бізнесмен Дмитро Фірташ, повідомив журналістам адвокат Ісхок Табарі.
“Фірташу в цьому АТ належить 95% акцій, решта 5% синові Зайда Саїдова – Хайрулло”, – сказав він. Екс-міністр промисловості, лідер незареєстрованої партії “Новий Таджикистан” Саїдов в лютому поточного року був засуджений на 26 років позбавлення волі за п’ятьма статтями КК, у тому числі і за економічні злочини. ЗАТ “Гулистон” виготовляє одяг з бавовняної і джинсової тканини під брендом Winguardia, велика частина якого експортується.
Табаров, який представляв у суді інтереси Хайрулло Саїдова, зазначив що судовий процес проходив без участі Фірташа і його представників, хоча, за його словами, повістка-повідомлення була відправлена ​​двічі. “Конфіскація майна закордонного підприємця без його участі є незаконною, і ми, після перевірки, чи надіслано сповіщення Фірташу, маємо намір подати касаційну скаргу”, – зазначив захисник.
АТ “Гулистон” конфісковано за позовом агентства по боротьбі з корупцією та фінансового контролю, яке заявило, що під час приватизації майна швейної фабрики “Гулистон” були порушені закони країни.
Антикорупційне відомство в середині березня звернулося до столичного економічного суду з позовом про визнання недійсним договору про створення СП ЗАТ “ТаджикАзот”, 75% акцій якого належать компанії Фірташа “Хайрок Холдинг Лімітед”. СП “Таджик Азот” було створено в грудні 2012 року на базі ВАТ “Азот”, і розташоване в місті Сарбанд, що за 110 кілометрів на південь від Душанбе. Підприємство спеціалізується на випуску азотних добрив для сільського господарства.
За підсумками перевірки антикорупційного відомства з’ясувалося, що збиток державі від діяльності основного співвласника підприємства склав близько двох мільйонів доларів. При створенні СП Дмитро Фірташ вніс лише частину коштів від необхідної суми до статутного фонду заводу.
Пізніше ці кошти, за даними агентства, були витрачені на придбання акцій двох інших промислових підприємств Таджикистану – ЗАТ “Абрешім” в Худжанді, і ЗАТ “Гулистон” в Душанбе, що суперечить законам Таджикистану.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас