ГПУ затримала 9 "беркутівців", підозрюваних у розстрілі Майдану - серед них керівник групи снайперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ затримала 9 "беркутівців", підозрюваних у розстрілі Майдану - серед них керівник групи снайперів

Казна та Політика
1948
В.о. генпрокурора Олег Махницький заявив, що в справі про розстріл активістів Майдану 18-20 лютого 2014 року силовики затримали дев’ять підозрюваних.
За даними ГПУ, серед затриманих – керівник групи снайперів. Всі затримані підозрювані – співробітники київського “Беркута”, передає “5 канал”.
З підозрюваними провели слідчі дії і перевірили на детекторі брехні. За даними слідства, в рамках розслідування вбивств демонстрантів у центрі Києва слідчі опитали 30 тисяч співробітників правоохоронних органів, які несли службу в столиці 18-20 лютого.
Крім того, як повідомили в ГПУ, розслідуванням встановлено, що прицільний вогонь зі снайперської гвинтівки СКС (самозарядний карабін Симонова) вівся з будівлі готелю “Україна”. Що стосується наявності снайперів в інших будівлях, зокрема Жовтневому палаці, готелі “Козацький”, Будинку профспілок, дані перевіряються, передає УНІАН.
Також в Генпрокуратурі зазначили, що серед декількох співробітників “Беркута” затримали командира окремого загону, підлеглі якого виконували завдання щодо застосування на ураження вогнепальної зброї.
Водночас у відомстві зазначили, що зараз перевіряється інформація про можливе залучення і причетності до розстрілу на Майдані бійців інших українських спецпідрозділів силових структур, зокрема бійців “Альфи”, які входять до складу СБУ.
У прес-службі зазначили, що працівникам ГПУ довелося відновлювати всю картину та обставини, пов’язані з розстрілом людей в центрі Києва, оскільки всі документи й інша матеріально-доказова база були знищені попереднім керівництвом Генпрокуратури. Слідство триває.
Як повідомили у відомстві, найближчим часом силовики розраховують затримати інших підозрюваних у справі про розстріл майданівців.
Нагадаємо, раніше Махницький в ефірі «5 каналу» заявляв, що особистості снайперів, які стріляли по людях на Майдані, вже встановлені, однак імен він поки що назвати не може.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас