Армію готують: у 2014 році в Україні пройде 8 міжнародних військових навчань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Армію готують: у 2014 році в Україні пройде 8 міжнародних військових навчань

Казна та Політика
736
Напередодні парламент ухвалив закон, що дозволяє іноземним збройним силам інших держав бути присутніми на території України.
На території України згідно з рішенням Верховної Ради відбудеться 8 міжнародних військових навчань, які пройдуть в умовах максимально наближених до реальних. Відповідну заяву зробив представник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс на брифінгу 2 квітня.
“Таких багатонаціональних відбудеться вісім, а саме: українсько-американські навчання “Репід Трайдент-2014” і “Сі Бриз-2014” за участю країн НАТО і партнерів Альянсу, українсько-польські навчання авіаційних підрозділів на рівні ескадрилей “Безпечне небо-2014” і підрозділів військової поліції “Правопорядок-2014”, українсько-словацько-угорсько-румунське навчання “Світла лавина-2014”; українсько-польсько-угорські вчення гірсько-піхотних підрозділів “Карпати-2014”; українсько-молдавсько-румунські навчання механізованих підрозділів “Південь-2014”, – заявив він.
За словами представника МЗС, навчання буде проходити в рамках підготовки до участі в миротворчих, гуманітарних, пошуково-рятувальних та інших операціях.
“Багатонаціональні військові навчання є комплексними заходами міжнародного військового співробітництва, що дозволяють в умовах, максимально наближених до реальних, всебічно вдосконалювати рівень бойової підготовки підрозділів збройних сил учасників і набувати сумісність і бойову готовність, необхідні для виконання ними миротворчих, гуманітарних, пошуково-рятувальних та інших завдань”, – підкреслив він.
Нагадаємо, 1 квітня 2014 року Верховна Рада України прийняла Закон Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2014 році для участі у багатонаціональних навчаннях.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас