Янукович віддавав наказ про застосування зброї проти мітингувальників - генпрокурор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович віддавав наказ про застосування зброї проти мітингувальників - генпрокурор

Кримінал
3543
Наказ про застосування зброї проти мітингувальників у Києві 20 лютого віддавав Віктор Янукович через свою Адміністрацію, МВС і СБУ, повідомили УНІАН у прес-службі ГПУ, з посиланням на слова в.о. генпрокурора Олега Махницького.
На сьогодні встановлено, що по мітингувальниках “працювали” співробітники спецзагону Беркут, які з дня створення цього спецпідрозділу (1992 рік – прим.), мали можливість і повноваження застосовувати вогнепальну зброю, включаючи автоматичну і снайперські гвинтівки.
Як повідомили в ГПУ, розслідуванням встановлено, що прицільний вогонь зі снайперської гвинтівки СКС (самозарядний карабін Симонова – прим.) вівся з будівлі готелю Україна.
Що стосується наявності снайперів в інших будівлях, зокрема Жовтневому палаці, готелі Козацький, Будинку профспілок, дані перевіряються.
Також в Генпрокуратурі зазначили, що серед декількох співробітників Беркута затримали командира окремого загону, підлеглі якого виконували завдання щодо застосування на ураження вогнепальної зброї.
Водночас у відомстві зазначили, що зараз перевіряється інформація про можливе залучення і причетності до розстрілу на Майдані бійців інших українських спецпідрозділів силових структур, зокрема бійців Альфи, які входять до складу СБУ.
У прес-службі зазначили, що працівникам ГПУ довелося відновлювати всю картину та обставини, пов’язані з розстрілом людей в центрі Києва, оскільки всі документи й інша матеріально-доказова база були знищені попереднім керівництвом Генпрокуратури. Слідство триває.
Нагадаємо, що американські ЗМІ опублікували ексклюзивні фотографії снайперів на Майдані.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас