Космос теж на замку: NASA припиняє співпрацю з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космос теж на замку: NASA припиняє співпрацю з Росією

Світ
1120
Американські санкції проти Росії поширилися на Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), хоча ця заборона не стосуватиметься експлуатації Міжнародної космічної станції (МКС), передає Reuters.
За словами заступника адміністратора агентства Майкла О’Брайєна, призупинення співпраці “включає поїздки до Росії і візити представників російського уряду об’єктів NASA, двосторонні зустрічі, електронне листування, теле- і відеоконференції. Нині лише поточна діяльність з МКС являє виключення”.
МКС є єдиним великим космічним проектом під прямим управлінням США та Росії. Це лабораторія вартістю в 100 млрд дол, що належить 15 країнам і літає навколо Землі на відстані близько 400 км. Зараз на орбітальній станції живуть три російських космонавта, двоє американських і один японський. Директор Інституту космічної політики Скотт Пейс висловив сподівання, що Сполучені Штати знайдуть інші інструменти, і співпраця в сфері космосу не постраждає.
Раніше повідомлялося, що США припинили видачу ліцензій на експорт та реекспорт військової продукції до Росії. Відзначимо, в 2013 р. США експортували до Росії вибухові речовини і лазерні прилади загальною вартістю 1,5 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас