Підприємства-банкрути не повинні бути тягарем для держави - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємства-банкрути не повинні бути тягарем для держави - міністр

Казна та Політика
1475
Міністр агрополітики та продовольства України Ігор Швайка вважає, що підприємства-банкрути не повинні бути тягарем для держави, а отже, недобросовісні арбітражні керуючі таких держпідприємств повинні бути притягнуті до відповідальності, повідомляє прес-служба Міністерства.
За повідомленням, про це йшлося під час зустрічі керівництва Міністерства з арбітражними керуючими державних підприємств, які перебувають у процедурі банкрутства, і підпорядковані Мінагрополітики та Національній академії аграрних наук України. Раніше Ігор Швайка неодноразово підкреслював, що треба нарешті вирішити питання з держпідприємствами, які де-юре по кілька років перебувають у стадії банкрутства, а де-факто продовжують господарську діяльність, отримують доходи, не сплачуючи при цьому податки, заробітну плату і не задовольняють вимоги кредиторів. На його переконання, підприємства-банкрути не повинні бути тягарем для держави, а отже, недобросовісні арбітражні керуючі таких держпідприємств повинні бути притягнуті до відповідальності.
На зустрічі були присутні 37 арбітражних керуючих та представники структурних підрозділів Мінагрополітики. Під час зустрічі були порушені питання щодо кричущих фактів про те, що в деяких з цих підприємств період банкрутства триває від 2 до 18 років. У цей період підприємство веде господарську діяльність, але не задовольняє вимог кредиторів, що виникли до порушення справи про банкрутство і нарощує поточні кредиторські зобов’язання. Крім того, більшість підприємств-банкрутів перебувають у переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.
В результаті були прийняті рішення, які повинні вирішити існуючі проблеми. Так, на державні підприємства-банкрути, які знаходяться в процедурі розпорядження майном, будуть призначені керівники, які зможуть укладати мирові угоди, якими можна передбачити розстрочку, списання боргів, реалізацію та списання майна. Також буде ініційовано вилучення підприємств-банкрутів з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Крім того, найближчим часом відбудуться інспекційні перевірки арбітражних керуючих, що здійснюють процедуру банкрутства на державних підприємствах Мінагрополітики та Національної академії аграрних наук України. При виявленні порушень Мінагрополітики буде направляти звернення до Міністерства юстиції України щодо перевірки та позбавлення ліцензій арбітражних керуючих, які тривалий час не здійснюють заходи, передбачені законодавством, а також звернення до господарських судів з вимогою заміни арбітражних керуючих.
Також, у разі необхідності, матеріали направлятимуться до правоохоронних органів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас