У України з'явилися серйозні претензії до всіх російських цукерок і плавлених сиркыв - вони будуть вилучені з торговельних мереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У України з'явилися серйозні претензії до всіх російських цукерок і плавлених сиркыв - вони будуть вилучені з торговельних мереж

Казна та Політика
3477
Держспоживзахист України провів перевірки відповідності російських товарів вимогам закону.
Як зазначають на сайті відомства, за результатами перевірки з’ясували, що товари реалізуються всупереч вимогам статті 38 Закону України “Про безпечність та якість харчових продуктів”, статей 15, 19 Закону України “Про захист прав споживачів” та положенням Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.
У повідомленні зазначають, що почали перевірки у зв’язку із зверненням голови депутатської фракції Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, народного депутата України Олега Тягнибока щодо невідповідності більшості російських товарів вимогам чинного законодавства України, а також масових порушень прав споживачів при їх реалізації.
Зокрема, відомство має претензії до російських виробників цукерок ВАТ “Червоний Жовтень”, ВАТ “Кондитерський концерн Бабаєвський”, ВАТ “Рот фронт”, ЗАТ “Фабрика “Російський шоколад”, виробника плавлених сирів ТОВ “Лакталіс Істра”.
Також Держспоживнагляд забракував виробників риби ТОВ “Вічунай-Русь” і ТОВ “Роскон”.
За повідомленням, на сьогодні Держспоживнагляд України вживає відповідних заходів щодо вилучення зазначеної російської продукції з гіпермаркетів основних торговельних мереж.
“Нечесним продавцям і виробникам варто пам’ятати про те, що права українського споживача надійно захищені. Оскільки споживачами є не тільки доросле населення України, а й наше майбутнє – наші діти, Держспоживнагляд завжди оперативно і гостро реагує на виникаючі проблемні питання споживчого ринку. А ті, хто намагаються отримати прибуток за рахунок здоров’я, включаючи дітей, не тільки обмежені в моральному плані, а є безпринципними особистостями, що гірше ворога”, – підкреслює голова відомства Сергій Орєхов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас