Поточний 2014 рік буде болісним для українців, однак криза триватиме не вічно - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поточний 2014 рік буде болісним для українців, однак криза триватиме не вічно - експерт

Особисті фінанси
3976
В українській економіці накопичилось багато дисбалансів, які негативно впливають на споживчі настрої українців. Однак криза у торговій сфері триватиме не вічно. Базовий прогноз на наступні 2015-2016 роки більш оптимістичний – очікується економічне зростання, розповідає аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Ганна Чередниченко.
“В цьому році усі дисбаланси, які накопичувалися протягом багатьох попередніх років, мають вивільнитись. В Україні дуже сильно зростало споживання, при тому, що виробництво падало ще з другого півріччя 2011 року. І видатки бюджету зростали попри те, що для цього не було жодних джерел забезпечення. Зараз має відбутися корекція усіх цих дисбалансів, що б’є по споживанню”, – пояснила вона.
“Цей рік буде болісним для споживачів. Але на наступні роки прогнозовано будуть створені умови для зростання. Девальвація гривні стимулюватиме експорт, імпорт скоротиться. Корекція зовнішньої торгівлі буде суттєвою”, – прогнозує аналітик.
Більше про скорочення купівельної активності українців читайте у статті “Ціновий колапс: як масове зростання цін паралізує торгівлю”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас