Українці зможуть на аукціоні придбати урядові авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть на аукціоні придбати урядові авто

Казна та Політика
1046
Всього будуть виставлені 72 автомобілі моделі Mercedes, Skoda, Volkswagen, Чайка, ГАЗ і ЗІЛ 1971-2008 років випуску.
Уряд готує до продажу на відкритому аукціоні 50% автопарку секретаріату Кабміну: планується виставити 72 легкових автомобіля, повідомив міністр Остап Семерак в середу, 2 квітня.
“Аукціон буде проведено за попереднім графіком – у першій половині червня – з подальшим оформленням документів і перерахуванням коштів до держбюджету”, – цитує його слова інформагентство Інтерфакс-Україна.
За словами міністра, сума, яку передбачається залучити від продажу автомобілів, залежатиме від активності покупців. “Всі бажаючі можуть взяти участь в аукціоні”, – підкреслив він.
Стартову ціну продаваних автомобілів визначать оцінювачі, які мають спеціальну ліцензію. За даними Кабінету міністрів, на аукціон будуть виставлені автомобілі моделі Mercedes, Skoda, Volkswagen, Чайка, ГАЗ і ЗІЛ 1971-2008 років випуску. За найбільш грубими оцінками, за підсумками аукціону планується залучити близько 7 млн ​​грн.
Як нагадав Семерак, продаж 50% автопарку секретаріату Кабміну проводиться відповідно до рішення уряду про скорочення держвитрат на утримання органів державної влади. У рамках реалізації цього рішення планується також скоротити витрати на обслуговування автопарку.
“У 2013 році видатки на обслуговування становили 42 млн грн. Цього року ми очікуємо, що вони становитимуть 18,5 млн грн”, – зазначив він.
1 березня Кабмін вирішив скоротити на 1 132 автомобілі, або 33,8% кількість авто, що обслуговують центральні органи виконавчої влади. Передбачається, що ці автомобілі, після оцінки, будуть продані на відкритих торгах, і отримані гроші будуть спрямовані на поповнення доходів держбюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас