Україна зберігає плани будівництва LNG-терміналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зберігає плани будівництва LNG-терміналу

Енергетика
513
Будівництво LNG-терміналу як і раніше залишається одним з реальних варіантів диверсифікації газопостачання України, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
«Проект LNG-терміналу, розглянутий попереднім урядом, залишається на столі», – сказав він на 10-й щорічній інвестиційній конференції компанії Dragon Саріtаl в Києві в середу.
Прем’єр уточнив, що реалізація цього проекту в Одеському регіоні дозволить Україні отримувати щороку кілька мільярдів кубометрів природного газу.
Іншими ключовими завданнями у зміні газопостачання країни він назвав організацію реверсних поставок з ЄС, продовження переговорів з «Газпромом», роботи з підвищення енергоефективності та зменшення споживання газу.
Говорячи про реверсні поставки з Європи, А.Яценюк зазначив, що їх обсяг може сягати 20 млрд куб. м. За його словами, нарощування цього каналу поставок стримується Словаччиною.
Як заявив український прем’єр, рішення цього питання є політичним, а заява про необхідність будівництва додаткових газопроводів – «це неправда».
Прем’єр висловив сподівання, що ЄС допоможе Україні вирішити це питання і отримати доступ до більш дешевого газу, ціна якого могла б становити $365 за 1 тисячу куб м.
Він також спрогнозував, що після денонсації Росією угод щодо Чорноморського флоту ціна газу для України буде підвищена з $385 ще на $100.
Зі свого боку, Україна і «Нафтогаз» будуть вживати всіх заходів, у тому числі юридичних, для захисту своїх інтересів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас