Національна авіакомпанія Узбекистану скасувала рейси в Київ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національна авіакомпанія Узбекистану скасувала рейси в Київ

Світ
1447
Національна авіакомпанія Узбекистану (НАК) “Узбекистон хаво йулларі”, (Повітряні лінії Узбекистану) скасувала з 1 квітня рейси за маршрутом Ташкент-Київ-Ташкент.
“Форс-мажорні обставини викликані не наданням авіаційною владою України відповідного дозволу”, – повідомила авіакомпанія в середу.
За даними НАК, перебронювання або повернення авіаквитків пасажирам з цих рейсів будуть проводитися без стягування зборів і штрафів. Українська сторона поки що не коментує причину скасування авіарейсу.
Раніше, в листопаді минулого року, повідомлялося, що Національна авіакомпанія Узбекистану може припинити регулярні авіарейси Ташкент-Київ-Ташкент. Тоді пояснювалося, що причиною скасування рейсу може стати конфлікт з “Міжнародними авіалініями України” (МАУ), які чинять тиск на узбецьких партнерів із залученням авіаційної влади та дипломатичного відомства, “з метою отримати конкретні слоти (дозвіл на польоти в певні дні і певний час) Міжнародного аеропорту “Ташкент”.
НАК “Узбекистон хаво йулларі”, монопольний авіаперевізник в Узбекистані, належить державі. Авіакомпанія виконує рейси до 21 міста країн Європи, Америки, Близького Сходу, Азії, до 22 міст СНД і за 11 напрямками на місцевих авіалініях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас