Держміграції України анулювала 15 тис. бланків паспортів у Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держміграції України анулювала 15 тис. бланків паспортів у Криму

Казна та Політика
1255
Державна міграційна служба України анулювала бланки паспортів, які залишилися на території Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
Зокрема, анульовано 14,5 тис. шт. бланків. Причина, як зазначається, – неможливість їх вивезення.
Серії та номери зазначених бланків внесені до загальноукраїнської бази даних загублених та викрадених паспортів, а також до відповідної бази даних прикордонної служби.
“Їх неможливо в майбутньому використовувати для виготовлення паспорта громадянина України, оскільки такий паспорт не пройде жодної перевірки державними органами і вважатиметься підробленим” – йдеться в повідомленні.
Паспорти, виготовлені з цих бланків, як наголошується, неможливо буде використовувати для перетину державного кордону України.
“Враховуючи те, що всі бланки закордонних паспортів персоналізуються на Державному підприємстві “Державний центр персоналізації документів” в місті Києві, чистих (незаповнених) бланків паспортів громадянина України для виїзду за кордон у територіальних підрозділах (у т.ч. на території Криму) немає”, – додали в прес-службі.
Нагадаємо, 18 березня Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму і Севастополя до Росії. Україна не визнає Крим частиною Росії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас