Китайська компанія звернулася до Турчинова з приводу зміни "зеленого тарифу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська компанія звернулася до Турчинова з приводу зміни "зеленого тарифу"

Енергетика
3584
Китайська національна корпорація будівельних матеріалів (CNBM) звернулася з листом до в.о. Президента Олександра Турчинова, в якому описує наслідки реалізації розробленого Мінпаливенерго законопроекту про зниження «зеленого тарифу».
«Зазначеним проектом Закону пропонуються зміни, які можуть повністю ліквідувати сонячну енергетику в Україні як енергетичний сектор, що має пріоритетне значення в контексті двосторонньої економічної співпраці між нашими країнами», – підкреслює у зверненні топ-менеджер китайської держкорпорації Яао Янь.
Зокрема, під загрозою опиняться власні активи корпорації CNBM в секторі сонячної енергетики загальною потужністю 1000 МВт (включаючи вже введені в експлуатацію об’єкти), вартістю 1 млрд дол США. Крім того, загальна сума фінансування, залучена в галузь за участю фінансових і страхових установ КНР, становить більше 600 млн дол США.
«Зниження тарифу для побудованих об’єктів сонячної енергетики призведе до невиконання зазначених фінансових зобов’язань. Прийняття зазначеного законопроекту без його громадського обговорення та врахування експертних думок учасників ринку та фінансових організацій стане негативним сигналом для іноземних інвесторів і матиме негативні наслідки для двосторонніх відносин в інших галузях народного господарства між нашими країнами», – йдеться в листі.
Крім того, китайські державні компанії вже проінвестували в проекти сонячної енергетики в Україні понад півмільярда євро і ще сотні мільйонів євро планувалося вкласти в нові проекти, які ще розробляються. «Банкрутство сонячної галузі вкрай негативно відіб’ється на стратегічній співпраці з Китайською Народною Республікою. Особливо, після триваючого недавнього сільськогосподарського скандалу», – пише видання.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас