Широкосмуговий інтернет в Україні в 4 рази дешевший, ніж у Європі або Америці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Широкосмуговий інтернет в Україні в 4 рази дешевший, ніж у Європі або Америці

Світ
1806
В Україні середня вартість широкосмугового доступу в інтернет становить $0,84 за 1 Мбіт. Про це свідчить дослідження Pingtest.net, йдеться в річному звіті Національної комісії з питань регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ). У США цей показник становить $6,8, а в країнах Європейського союзу – $3,56.
Згідно з результатами дослідження, серед українських міст найдорожчий інтернет в Києві. За 1 Мбіт широкосмугового доступу до мережі жителям столиці доводиться платити $1,09. Трохи менше – $0,9 і $0,8 за Мбіт – платять у Харкові та Запоріжжі. На рівні $0,7 за Мбіт інтернет обходиться жителям Дніпропетровська, Донецька та Львова. Найдешевший інтернет надають провайдери в Одесі – $0,6 за 1 Мбіт.
Демпінг і нелегали
Низьку вартість надання послуги інтернету можна пояснити тривалими ціновими війнами на цьому ринку, говорить генеральний директор провайдера IPNET Дмитро Грищук. За його словами, одним із способів зниження вартості є крос-субсидування послуг (коли за рахунок однієї послуги друга надається за значно заниженою вартістю) з боку великих провайдерів.
Опитані “Капіталом” провайдери кажуть, що в нинішній ситуації на ринку передумов для підвищення цін на інтернет немає. “Зараз в Україні продовжується тенденція зниження вартості послуг доступу до мережі інтернет”, – говорить Грищук. На його думку, єдиним виходом з цієї ситуації буде приведення всього ринку до єдиних правил, без будь-яких винятків.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас