Кількість безробітних у ФРН впала в березні більше за прогноз, безробіття - на мінімумі в 6,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість безробітних у ФРН впала в березні більше за прогноз, безробіття - на мінімумі в 6,7%

Світ
148
Кількість безробітних в Німеччині зменшилася в березні 2014 року на 12 тис. – до 2,9 млн осіб, свідчать дані Федерального агентства з працевлаштування ФРН.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження кількості безробітних на 10 тис. Скорочення показника спостерігається четвертий місяць поспіль, падіння за лютий переглянуте з 14 тис. до 15 тис.
Безробіття в країні минулого місяця становило 6,7%, збігшись з переглянутим значенням за лютий, яке виявилося найнижчим як мінімум з моменту возз’єднання Німеччини більше двох десятиліть тому. Експерти не очікували зміни в березні з раніше оголошеного лютневого рівня 6,8%.
Поліпшення ситуації на ринку праці Німеччини підтримує внутрішній попит, тоді як відновлення економіки в єврозоні забезпечує підтримку її експорту. Бундесбанк, центральний банк ФРН, відзначає значне посилення зростання в I кварталі після підвищення ВВП на 0,4% в IV кварталі минулого року.
“Основною тенденцією є поступове зниження безробіття в Німеччині протягом року. Проте безробіття не може знизитися суттєво, оскільки тим, хто залишається непрацевлаштованими, не вистачає кваліфікації, щоб знайти роботу”, – заявив головний економіст Berenberg Bank в Лондоні Хольгер Шмідінг.
За даними Федерального агентства з працевлаштування ФРН, кількість безробітних знизилася на 2 тис. у західних землях і на 10 тис. у східних.
Рівень безробіття в Німеччині вдвічі менший, ніж у середньому в єврозоні, де він становить 12%, що близько до історичного рекорду.
У 2014 році ВВП ФРН, за оцінками Єврокомісії, збільшиться на 1,8%, в ​​2015 році – на 2%, що збігається з консенсус-прогнозом економістів, опитаних агентством Bloomberg.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас