Нові "антикризові податки" Яценюка набули чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові "антикризові податки" Яценюка набули чинності

Казна та Політика
20223
Закон “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” набув чинності у вівторок шляхом публікації в газеті “Голос України”.
Зазначений документ проголосований разом з антикризовими поправками до держбюджету-2014 27 березня і входить в пакет, фінансову підтримку якому готовий надати Міжнародний валютний фонд та інші міжнародні кредитори.
Прийнятий закон, зокрема, фіксує ставки податку на додану вартість (ПДВ) і податку на прибуток на рівні 20% і 18% відповідно, скасовуючи плани щодо їх зменшення, вводить прогресивну шкалу оподаткування для пасивних доходів розміром понад 20 тис. грн на рік за ставками 15%-20%-25% (з 1 липня), підвищує акцизні збори і платежі за використання природних ресурсів, відновлює 0,5% збір за валютообмінні операції.
Крім того, документ зменшує низку виплат, зокрема, при народженні дитини, скорочує чисельність правоохоронців і працівників прокуратури.
За оцінками уряду, у початковій версії цей законопроект повинен був збільшити дохідну частину бюджету приблизно на 44 млрд грн з розрахунку на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас