СБУ затримала шпигуна з придністровського КДБ - кадрового офіцера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала шпигуна з придністровського КДБ - кадрового офіцера

Кримінал
823
Служба безпеки України затримала “на гарячому” капітана КДБ самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки. Про це йдеться в повідомленні СБУ.
У ньому сказано, що Служба безпеки України припинила розвідувальну акцію Комітету державної безпеки самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки, спрямовану проти України.
“В результаті проведення спецоперації контррозвідка СБ України затримала “на гарячому” капітана КДБ самопроголошеної ПМР С.Кузьмука під час його зустрічі з агентом-громадянином України”, – йдеться в повідомленні СБУ.
Шпигун намагався налагодити канал незаконних постачань зброї і боєприпасів з території Придністров’я в Україну з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації і зриву виборів президента України, відзначає СБУ.
Крім того, офіцер КДБ збирав розвіддані про військові частини Збройних сил України, їх передислокацію, стан боєготовності, сили і засоби Державної прикордонної служби України.
Власними свідченнями шпигун Кузьмук підтвердив свою приналежність до кадрового складу КДБ ПМР і повідомив, що безпосереднє керівництво розвідувальною операцією проти України і створення каналу поставки зброї в нашу державу здійснював співробітник Управління розвідки (так зване управління А) КДБ ПМР Стахурський Анатолій Володимирович.
Враховуючи наявність у Кузьмука паспорта громадянина Молдови, розпочато процедуру передачі його до правоохоронних органів Республіки Молдова.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас