Банки налагодять доставку пенсій в Криму та Севастополі протягом місяця-двох - Держдума РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки налагодять доставку пенсій в Криму та Севастополі протягом місяця-двох - Держдума РФ

348
Голова комітету Держдуми РФ з фінансового ринку Наталія Бурикіна вважає, що система доставки пенсій в Криму і Севастополі через банки буде налагоджена протягом одного-двох місяців.
“Я думаю, що, як тільки ми приймемо ці законопроекти (пакет документів з роботи фінансової системи і захисту вкладників у Криму і Севастополі – прим. ІФ- АФІ), досить швидко зафункціонує система. Адже там важливо відкрити рахунки не тільки перед організаціями, але і перед громадянами. Важливо, щоб банки, які там присутні і будуть присутні, швидко відкрили рахунки. Думаю, що місяць-два”, – сказала Н.Бурикіна на пленарному засіданні Держдуми в понеділок.
Вона зазначила, що на сьогоодні пенсії виплачуються через пошту.
Відповідаючи на запитання депутатів, які банки збираються працювати в Криму та Севастополі, Н.Бурикіна сказала, що чула про деякі організації, які збираються там функціонувати. “Як правило, це місцеві банки, які з Києвом так би мовити не задіяні, тобто у них весь основний бізнес знаходиться на цих територіях. І я сподіваюся, що ці банки залишаться і будуть працювати на цих територіях”, – зазначила вона.
Голова комітету Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв’язку Олексій Митрофанов заявив на засіданні, що “особливо на перших порах, по всій видимості, пошта буде забезпечувати доставку пенсій і соціальних виплат, пошта буде активно займатися грошовими переказами і виконувати багато завдань, властивих для банківської системи”.
“Для цієї мети, напевно, логічно виділити окрему організацію у вигляді державного унітарного підприємства, яке б займалося поштою Криму, з подальшою його трансформацією, можливо, приєднанням до головної організації”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас