Росія денонсувала 4 російсько-українських угоди по ЧФ - і назвала це "історичною подією" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія денонсувала 4 російсько-українських угоди по ЧФ - і назвала це "історичною подією"

Світ
536
Держдума в понеділок одноголосно прийняла законопроект про денонсацію російсько-українських угод по Чорноморському флоту, підтримавши тим самим відповідну пропозицію президента РФ.
Депутати ухвалили в першому читанні і в цілому ініційований главою держави закон “Про припинення дії угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України” (за – 443 при необхідному мінімумі в 226 голосів; проти ніхто не голосував).
Документ був внесений до Держдуми 28 березня, його підтримали всі парламентські фракції. Законом припиняється дія російсько-українських угод від 28 травня 1997 року – про параметри розділу Чорноморського флоту, про статус і умови перебування Чорноморського флоту на території України, про взаєморозрахунки, пов’язані з розділом та перебуванням Чорноморського флоту на території України, а також підписаної в Харкові угоди від 21 квітня 2010 року з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України.
“У результаті підписання 18 березня 2014 року договору між РФ і Республікою Крим про прийняття в РФ Республіки Крим та утворення в складі РФ нових суб’єктів предмет російсько-українських угод втрачений зважаючи на фактичне припинення правовідносин оренди РФ об’єктів її Чорноморського флоту на території України”, – йдеться в пояснювальній записці.
Тут же міститься посилання на статті 61 і 62 Віденської конвенції про право міжнародних договорів 1969 року, за якими РФ має право припинити дію відповідних угод.
Голова профільного комітету – у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків із співвітчизниками Леонід Слуцький, представляючи на засіданні позицію комітету, заявив: “Відтепер статус і умови перебування Чорноморського флоту в м. Севастополі будуть регулюватися в конституційному полі Російської Федерації”. Він назвав історичним минуле в Держдумі голосування з денонсації російсько-українських угод.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас