Новинні агентства світу зазнають великомасштабної хакерської атаки однією державою - Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новинні агентства світу зазнають великомасштабної хакерської атаки однією державою - Google

Фондовий ринок
2761
Двадцять один з 25 найбільших світових постачальників новинного контенту є метою великомасштабної хакерської атаки, за якою стоїть одна з держав. Про це йдеться в доповіді фахівців Google з інформаційної безпеки.
Шейн Хантлі, фахівець з безпеки програмного забезпечення Google, говорить, що атаки були ініційовані хакерами, що працюють за підтримки влади або безпосередньо на неї. У рамках атаки атакуючі розсилають цільові підроблені листи журналістам. Морган Маркіс-Буа, співавтор звіту, каже, що атака на інформаційні агентства відбувається незалежно від країни базування агентства та тематичної орієнтації агентства.
Обидва фахівці відмовилися розкрити дані про те, як саме Google вийшла на сліди атаки, але вони заявляють, що сліди атаки ведуть до хакерських груп, які в минулому вже були асоційовані з так званими держхакерами. Хантлі каже, що нещодавно Google почала розсилати попередження журналістам, якщо є підозри щодо того, що вони стали об’єктом спостережень та/або атак.
Відзначимо, що минулого тижня фахівець з інформаційної безпеки Ашкан Солтані з компанії Alexa (займається веб-метрикою і належить Amazon) в рамках власного дослідження повідомив, що 9 з 25 новинних організацій, що використовують hosted-сервіси Google, стали об’єктами хакерських атак.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас