Росія поверне Україні підводний човен «Запоріжжя» - тому що він визнаний "небезпечним для життя екіпажу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія поверне Україні підводний човен «Запоріжжя» - тому що він визнаний "небезпечним для життя екіпажу"

Світ
2189
Чорноморський флот Росії відмовився від включення до свого складу колишнього українського підводного човна «Запоріжжя» проекту 641, повідомляє ІТАР-ТАРС. Причиною відмови від корабля стало застаріння систем життєзабезпечення, озброєння і засобів боротьби за живучість. За даними штабу Чорноморського флоту, корабель «перестав відповідати вимогам сучасного морського бою ще на початку 1980-х років».
Експлуатація колишнього українського підводного човна визнана небезпечною для життя екіпажу. Зараз обговорюється можливість повернення підводного човна українському флоту. Джерело агентства в штабі Чорноморського флоту розповіло, що «Запоріжжя» планується перегнати до Одеси за допомогою українських буксирів. Допомога буксирів необхідна тому, що корабель не може дістатися до Одеси своїм ходом.
«Запоріжжя» перейшов до складу Чорноморського флоту Росії, піднявши Андріївський прапор, 22 березня 2014 року. Того ж дня корабель перебазувався з бухти Стрілецька в бухту Південна. Перехід корабля до складу російського Чорноморського флоту стався після приєднання півострова Крим до Росії. Передбачалося, що у складі дивізіону підводних човнів Чорноморського флоту підводний човен буде переобладнаний на плавучу зарядову станцію.
Наприкінці березня 2014 року в штабі Чорноморського флоту Росії оголосили, що флот може поповниться більш ніж 30 кораблями і суднами забезпечення, які раніше входили до складу ВМС України. Перед прийняттям до складу Чорноморського флоту всі ці кораблі пройдуть огляд технічного стану; не виключено, що частина з них буде повернена колишньому власникові або відправлена ​​на утилізацію.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас