КНДР і Південна Корея обмінялися артилерійськими залпами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР і Південна Корея обмінялися артилерійськими залпами

Світ
2543
КНДР розпочала артилерійські навчання на західному узбережжі, снаряди впали у воду неподалік від одного з південнокорейських островів.
Північна і Південна Кореї в понеділок, 31 березня, обмінялися артилерійськими залпами неподалік від південнокорейського острова Пеннендо.
Артилерійський снаряд, випущений з боку КНДР під час артилерійських навчань, потрапив в територіальні води Південної Кореї, влада країни прийняла рішення відкрити у відповідь вогонь, повідомляє в понеділок, 31 березня, агентство Ренхап.
“Кілька снарядів, випущених КНДР, впали на нашій території, наша сторона відповіла вогнем”, – цитує агентство Франс Прес заяву представника південнокорейських збройних сил.
Влада Південної Кореї оголосила про евакуацію жителів острова Пеннендо. Даних про потерпілих або руйнування поки що не надходило.
Раніше повідомлялося, що КНДР повідомила Південну Корею про намір провести навчальні стрільби в прикордонному районі Жовтого моря. Точне місце проведення стрільб, призначених на понеділок, 31 березня, не розкривається. При цьому південнокорейське агентство Ренхап повідомляє, що КНДР рекомендувала Південній Кореї “контролювати” свої судна, щоб вони не наближалися до району навчань.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас