Наведіть порядок у Росії, а не повчайте інших - МЗС України відповів Москві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наведіть порядок у Росії, а не повчайте інших - МЗС України відповів Москві

Світ
5728
“Повчальний і ультимативний тон цих заяв свідчить про те, що як справжньому агресорові Росії зовсім не потрібно ніякого врегулювання. Під дулами своїх автоматів цей агресор вимагає тільки одного – повної капітуляції України, її розколу та знищення Української державності Саме так і ніяк інакше розцінюються в Україна умови щодо федералізації, другої державної мови, референдумів і т.д. Нам щиро шкода, що міністр Сергій Лавров змушений їх озвучувати”, – підкреслили у відомстві.
МЗС України пропонує російській стороні, перш, ніж диктувати свої ультимативні умови суверенній і незалежній державі, звернути увагу на катастрофічний стан і повне безправ’я власних національних меншин, в тому числі української.
“Чому б Росії не наповнити федералізм, який, до речі, зафіксований в офіційній назві держави, реальним, а не декларативним змістом? Чому б не дати більше повноважень національним суб’єктам федерації, розвиток який пригнічується сьогодні так само жорстко, як пригнічувався і в царські, і в радянські часи. Чому б не ввести інші, крім російської, державні мови, у тому числі український – мову мільйонів громадян Росії. Чому б не дозволити провести референдуми про широку автономію, а, в разі необхідності, і про незалежність, в національних суб’єктах федерації?” – риторично запитують у відомстві.
“Не потрібно повчати інших. Почніть краще наводити порядок у власній державі. У вас же так багато проблем», – підкреслили в українському МЗС.
Нагадаємо, сьогодні Лавров заявив, що Москва пропонує спільно з США і ЄС сформулювати загальні заклики до влади в Києві, щоб вони виступили з ініціативою загальнонаціонального діалогу, підсумком якого стане нова Конституція України.
На думку міністра, підсумком цих переговорів має стати нова Конституція України,” що забезпечує федеративний устрій, що підтверджує і закріплює позаблоковий устрій, що забезпечує права всіх, хто живе в Україні”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас