Новий союзник Росії: Кремль буде будувати в КНДР і збільшить товарообіг з нею до $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий союзник Росії: Кремль буде будувати в КНДР і збільшить товарообіг з нею до $1 млрд

Світ
1919
Росія і КНДР збільшать взаємний товарообіг до $1 млрд до 2020 р. і перейдуть до взаєморозрахунків в рублях, повідомляє Мінсхідрозвику.
Сторони мають намір здійснити тристоронні проекти на Корейському півострові: об’єднати залізниці Кореї з Транссибом, налагодити поставку російського газу і електроенергії в Південну Корею через КНДР. Росія також має намір брати участь у міжкорейському промисловому проекті “Кесон”.
“Перед корейською стороною поставлені питання значного поліпшення умов ведення бізнесу російськими компаніями в КНДР, надання доступу до законодавчих актів країни, пов’язаних зі створенням спеціальних економічних зон, забезпечення засобами зв’язку та оформлення багаторазових віз, спрощення порядку їх отримання”, – заявив міністр з розвитку Далекого Сходу Олександр Галушка.
Російські компанії мають намір вкладати кошти в розвиток перевантажувального комплексу в порту “Раджин”, в модернізацію гірничодобувної промисловості КНДР (проект “Перемога”). Компанія “Базовий елемент” зацікавилася проектами громадянського автомобілебудування та реконструкції об’єктів енергетики в КНДР.
Росія і КНДР створять урядову підкомісію із залучення трудових ресурсів, міжвідомчу робочу групу Мінсхідрозвику і Мінзовнішторгу КНДР, прискорять роботу з підготовки міжурядових угод про міжнародне автомобільне сполучення та про взаємні поїздки громадян.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас