Безробіття в Японії впало до 6-річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Японії впало до 6-річного мінімуму

Світ
245
Споживчі ціни в Японії підвищувалися в лютому дев’ятий місяць поспіль, а рівень безробіття впав до найнижчого рівня більш ніж за 6 років, пише MarketWatch.
Ціни без урахування продуктів харчування – індикатор, для якого Центробанк Японії встановив показник в 2%, – зросли в лютому на 1,3% в перерахунку на річні темпи, що співпало з січневими і грудневими результатами (які були кращими з 1,9%).
У лютому зростання споживчих цін, без урахування продуктів харчування та енергоносіїв, в Японії зафіксований на рівні 0,8% проти 0,7% у січні.
Останній такий результат був зафіксований у квітні 1998 р., і цей факт також підтверджує, що країна поступово долає дефляцію.
Згідно з прогнозом Банку Японії в майбутньому фінансовому році, що починається в квітні 2014 р., інфляція без урахування продуктів харчування складе 1,3%, в наступному фінроці – прискориться до 1,9%.
Рівень безробіття в країні в лютому впав до 3,6%. Відношення числа вакансій до кількості людей, які шукають роботу, піднялося до максимальних з липня 2007 р. рівня, при якому роботи більше, ніж претендентів.
При цьому обсяг роздрібних продажів і споживчі витрати в Японії скоротилися, тому що погані погодні умови змусили покупців залишитися вдома.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас