В Україні зростає кількість "сірих" телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зростає кількість "сірих" телефонів

Особисті фінанси
982
У 2013 році “сірий” імпорт мобільних телефонів в Україну досяг 20-23% від загального обсягу числа поставок.
Про це пише “Капітал” з посиланням на дані “Укрчастотнагляду”. Їх підтверджує і статистика: за оцінкою Нацкомісії в Україну було офіційно завезено 7,678 млн мобільних телефонів, а кількість проданих пристроїв – за інформацією GfK Ukraine – перевищила 9 млн штук.
Ще в 2008 році більше 90% пристроїв завозилися в Україну за “сірими” схемами, але в 2011 р. показник “сірих” поставок скоротився до 5-7%. Це відбулося за рахунок запуску в комерційну експлуатацію централізованої бази кодів IMEI мобільних терміналів.
Оператори та постачальники почали подавати до “Укрчастотнагляду” списки завезених і підключених пристроїв, а держпідприємство формувати білі (офіційно ввезені), чорні (заборонені для обслуговування) і сірі (походження апаратів не визначено) списки мобільних телефонів.
Передчуваючи загрозу відключення апаратів, практично всі продавці кілька років тому перейшли на офіційну систему поставок. Однак оскільки до українського законодавства так і не внесені зміни, які дозволили б операторам відключати сірі телефони власників, нелегальні поставки знову почали набирати популярність.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас