Путін: відповідальність за подвійне громадянство має бути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: відповідальність за подвійне громадянство має бути

Світ
1380
Влада Росії повинна знати, хто з російських громадян має громадянство інших держав, за приховування такої інформації повинна бути введена відповідальність.
Про це Путін сказав на зустрічі з членами Ради федерації РФ.
“Тепер законодавство про громадянство. Так, я згоден в тому, що ми цілком повинні і маємо право знати, хто живе в Росії, чим займається. Звичайно, той приклад, який ви зараз навели з приводу клятви людей, що приймають іноземне громадянство, не повинен залишитися без уваги”, – сказав Путін.
“Але тут теж не можна перестаратися, і відповідальність не повинна бути надмірною, хоча, звичайно, така відповідальність повинна бути. Найголовніше, щоб ми фіксували цей стан. А відповідальність – це вже ви подумайте разом з депутатами Держдуми і з урядом”, – додав він.
Перед цим член Ради Федерації Андрій Клішас, кажучи про те, як регулюється інститут громадянства в багатьох державах, заявив, що в багатьох країнах є клятва.
При цьому Клішас підкреслив, що необхідно ввести норми законодавства, які дозволили б Російській Федерації як мінімум отримувати повідомлення від громадян, які мають паспорти інших держав.
“А за приховування факту про наявність іноземного громадянства можна було б встановити і кримінальну відповідальність, я не думаю, що дуже жорстку, але, в усякому разі, відповідальність, яка була б у вигляді обов’язкових робіт. Мені здається, що це вже досить серйозний стимул. Мені здається, такого роду підхід був би цілком обгрунтований”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас