У Болгарії безробітним довірять охороняти громадський порядок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Болгарії безробітним довірять охороняти громадський порядок

Світ
266
Уряд Болгарії включив у Національний план дій щодо збільшення зайнятості населення в 2014 році нову програму Безпека. Про це повідомляють болгарські ЗМІ, передає Укрінформ.
Основна мета програми Безпека – скорочення безробіття шляхом підключення зареєстрованих на біржах праці до охорони громадського порядку в населених пунктах з високим рівнем злочинності.
МВС Болгарії забезпечить зайнятість, що субсидується, понад 5000 безробітних на термін до восьми місяців. За охорону порядку в селах і містах з високим рівнем злочинності бажаючі отримуватимуть 340 левів (2500 гривень) на місяць. МВС, окрім зарплати, буде оплачувати за них соціальні внески – медичну страховку і відрахування в Національний страховий інститут (аналог Пенсійного фонду).
Нагадаємо, 10 лютого в Болгарії почалася спеціалізована поліцейська операція по боротьбі з побутовою злочинністю у віддалених селах. В її рамках з охорони державного кордону з Туреччиною було відкликано сотні поліцейських для охорони сіл від набігів ромів. Але цих штатних співробітників МВС бракує для забезпечення безпеки жителів невеликих сіл.
Віце-прем’єр, міністр внутрішніх справ Болгарії Цветлін Йовчев назвав боротьбу з побутовою злочинністю однією з важливих проблем національної безпеки країни.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас